Hövelhof

Jagdschloss hövelhof

Hövelhof is een relatief jonge gemeente. Pas in het jaar 1715 werd hier de gelijknamige katholieke kerkgemeenschap opgericht.
In Hövelhof sijpelt helder water uit de bronnen van de Ems. De gemeente zelf is minstens net zo verfrissend. Het bosrijke Hövelhof ligt in het noorden van het Paderborner Land en midden in het Sennelandschap, aan de voet van het Teutoburgerwoud. Voor bezoekers is Hövelhof goed zichtbaar op de kaart: direct aan de bronnen van de Ems. Deze rivier ontspringt in het beschermd natuurgebied Moosheide en mondt na 385 kilometer uit in de Noordzee. De Moosheide is met zijn karakteristieke zandduinen een echt pareltje. De afwisseling van duinen en dalen, open heidevlaktes en naaldbossen, maakt dit beschermd natuurgebied tot een echte oase. De Ems heeft deze plek niet voor niets als brongebied gekozen!
Even weg van alle hectiek: in Hövelhof vindt u alles wat u nodig heeft voor een paar ontspannen dagen. Het gevarieerde landschap is ideaal voor heerlijke wandeltochten. In het uitgestrekte, parkachtige landschap kan ook goed gefietst worden. In en rond Hövelhof vindt u een groot aantal kilometers aan vlakke fiets- en wandelpaden; goed bewegwijzerde rondwegen van verschillende lengtes.
En wie nog verder wil fietsen: in Hövelhof start ook de bekende Ems-Radweg, die de Ems tot aan Emden volgt.

Hövelhof biedt volop mogelijkheden voor interessante uitstapjes, een gevarieerd weekendje weg en ontspannen vakanties. Kort gezegd: een omgeving om verliefd op te worden!

Informatie

Logo Gemeinde Hövelhof

Hövelhof met

  • Espeln
  • Riege
  • Hövelriege
  • Staumühle
  • Klausheide
 

Hoogtemeters/inwoners
90–160 m NAP
16.258 inwoners

Contact
Tourist-Information Hövelhof
Schloßstraße 11
33161 Hövelhof
Tel. +49 5257 5009860
Stuur een mail
Bezoek de website

 

Kaart Hövelhof

Bezienswaardigheden en attracties

Footerleiste

Adres

Touristikzentrale Paderborner Land
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 5251 3088111
Fax +49 5251 308898199
Stuur een mail

 
Teutoburger Wald
Service Qualität Deutschland
Logo Kreis Paderborn mit Hintergrund
Naturpark Teutoburger Wald / Eggegebirge
 

Telefoon

+49 (0) 5251 3088111

Stuur een mail

Zoeken

Social Media

FacebookTwitterInstagram