Dagtochten

Acht wandelroutes tussen de 17 en 30 km lang nodigen u uit voor een ontdekkingstocht in de contrastrijke landschappen van het Paderborner Land.

 • Alter Pilgerweg

  Alter Pilgerweg

  Slechts enkele kilometers ten zuiden van Paderborn biedt de „Alter Pilgerweg“ een schitterende dagtocht door idyllische dalen en indrukwekkende beukenbossen. Hoogtepunt van deze rondweg is de kleine kapel „Zur Hilligen Seele“,

  Meer ontdekken
 • Fünf-Bäche-Weg

  Fünf-Bäche-Weg

  Deze dagtocht belooft een grandioos wandelavontuur in het zuiden van het Paderborner Land. Start- en eindpunt van de rondweg is het Kurhaus in het centrum van de gastvrije Kneipp-badplaats Bad Wünnenberg. Natuurliefhebbers kunnen van dichtbij beleven hoe de kleine beken ...

  Meer ontdekken
 • Grenzstein-Weg

  Grenzstein-Weg

  Deze rondweg loopt naar de historische grensstenen in het Ringelsteiner Wald. De meer dan 400 jaar oude zandstenen documenteren een sterk variërende geschiedenis van verschillende machtsgebieden. Tot op heden vormt het “drielandenpunt“ de grens tussen de districten Paderborn, ...

  Meer ontdekken
 • Jesuiten-Pfad

  Jesuiten-Pfad

  De route volgt de „sporen van de edelheer Moritz von Büren“, door de bossen en de rivierdalen van het Bürener Land. De rondweg start voor de Jezuïetenkerk van Büren.

  Meer ontdekken
 • Paderborner Höhenweg

  Paderborner Höhenweg

  Het romantische Beketal tussen Altenbeken en Neuenbeken behoort tot een van de mooiste dalen in het Paderborner Land. In het groene dal grazen koeien en runderen, de hellingen worden bedekt met prachtige oude beuken en de toppen bieden steeds opnieuw schitterende uitzichten.

  Meer ontdekken
 • Viadukt Wanderweg

  Viadukt Wanderweg

  Voor treinliefhebbers geldt Altenbeken, aan de poort van het Eggegebergte, al lang als paradijs: steeds meer gasten komen hierheen om de spoorwegtraditie van deze plaats te ontdekken.

  Meer ontdekken
 • Wilderer Wanderweg

  Wilderer Wanderweg

  De wandeling begint in Lichtenau-Kleinenberg bij hotel Engemann en loopt eerst naar de Wallfahrtskirche, loopt via de Kreuzwegallee en door het aansluitende gemeentegebied Sandfeld naar Schönthal. Daar loopt de weg langs de oude spoorweglijn.

  Meer ontdekken
 • Wildnis Steig

  Wildnis Steig

  De Wildnis-Steig start en eindigt bij het Waldhaus Durbeke. Vanaf het station Altenbeken brengt de zogenaamde ‘Naturerbe-Bus’ je naar het beginpunt van de wandelroute (halte Forsthaus Durbeke).

  Meer ontdekken
Footerleiste

Adres

Touristikzentrale Paderborner Land
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 5251 3088111
Fax +49 5251 308898199
Stuur een mail

 
Teutoburger Wald
Service Qualität Deutschland
Logo Kreis Paderborn mit Hintergrund
Naturpark Teutoburger Wald / Eggegebirge
 

Telefoon

+49 (0) 5251 3088111

Stuur een mail

Zoeken

Social Media

FacebookTwitterInstagram