Büren

Wewelsburg © Touristikzentrale Paderborner Land / Reinhard Rohlf
Wewelsburg © Touristikzentrale Paderborner Land / Reinhard Rohlf

Een mooi stuk natuur!

In het zuiden van het Paderborner Land ligt tussen de rivierdalen van het schilderachtige Alme- en Aftetal deze voormalige Kreisstad.
Büren beschikt over de aangename combinatie van ongerepte natuur, een roerige geschiedenis en een landelijk stadsleven! Het Bürener Land nodigt zijn bezoekers uit om op een actieve manier kennis te maken met de cultuur en natuur.

Cultuur opsnuiven!

Büren is rijk aan geschiedenis: de jezuïetenkerk “Maria Immaculata” is de noordelijkste kerk in de stijl van de Zuid-Duitse barok.
Daarnaast ligt het Mauritiusgymnasium – tot de 18de eeuw stond hier de burcht van de edelen van Büren. Bij de historische Mittelmühle met de Bohrmühle, een voormalige graan- en steenmolen in het schilderachtige Almeauen, maakt u op een actieve manier kennis met de geschiedenis. Een andere bezienswaardigheid is de Wewelsburg, een van de bekendste driehoekige burchten van Duitsland. Jongeren uit de hele wereld komen hier samen: de burcht wordt als streekmuseum en jeugdherberg gebruikt. Naast de Wewelsburg vindt u de documentatie “Wewelsburg 1933 – 1945 Erinnerungs- und Gedenkstätte”, uniek in onze regio. Ook de burchtruïne Ringelstein met de historische heksenkelder “auf der Harth” behoort tot de talrijke bezienswaardigheden in het Bürener Land.
 www.kultur-in-bueren.de

Informatie

Logo Stadt Büren

Büren met

 • Ahden
 • Barkhausen
 • Brenken
 • Eickhoff
 • Harth
 • Hegensdorf

 • Ringelstein
 • Siddinghausen
 • Steinhausen
 • Weiberg
 • Weine

 

Hoogtemeters/inwoners
190–360 m NAP
21.513 inwoners

Contact
Stadt Büren
Tourist-Information
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 2951 970124
Fax +49 2951 970120
Stuur een mail
Bezoek de website

 

Kaart Büren

Natuur beleven!

Wandelen in het Bürener Land betekent vooral: natuur beleven – cultuur opsnuiven. Ontdek tijdens een wandeling door onze unieke regio het betoverende landschap en de vele culturele bezienswaardigheden zoals de Wewelsburg en de barokke jezuïetenkerk “Maria Ummaculata”. Niet alleen de 144 km lange rondweg “Sintfeld-Höhenweg”, maar ook de wandelroute “Jesuiten-Pfad” (27 km), de “Grenzstein-Weg” (17 km) en ruim 250 kilometer uitgezette wandelroutes nemen de wandelaar mee langs de mooiste plekjes van het Bürener Land.
www.wandern-in-bueren.de

Actief genieten!

Fietsen, paardrijden, kanoën, vliegen – Büren houdt u fit! Het fietsroutenetwerk is uitstekend bewegwijzerd. De rivierdalen bieden met de Auen- en Almeradweg een paar gezinsvriendelijke fietsroutes. Met de Paderborner-Landroute kunt u Kreis Paderborn heel makkelijk op de fiets ontdekken.
www.radfahren-in-bueren.de

Beleef de stad!

Büren is ook een echte winkelstad! Het hart van Büren is de Burgstraße, die dwars door het centrum loopt. Van de aantrekkelijke etalages krijgt u zin om te winkelen. Op de Marktplatz bieden lokale boeren hun verse fruit en groenten aan. In de gezellige cafés en restaurantjes maakt u kennis met de Westfaalse gastvrijheid.

 

Bezienswaardigheden en attracties

Footerleiste

Adres

Touristikzentrale Paderborner Land
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 5251 3088111
Fax +49 5251 308898199
Stuur een mail

 
Teutoburger Wald
Service Qualität Deutschland
Logo Kreis Paderborn mit Hintergrund
Naturpark Teutoburger Wald / Eggegebirge
 

Telefoon

+49 (0) 5251 3088111

Stuur een mail

Zoeken

Social Media

FacebookTwitterInstagram