Halve dag-wandeling

Met de acht halve dag-wandelingen met een lengte tussen de 12 en 15 kilometer, ontdekt u het afwisselende landschap van het Paderborner Land.

 • Wandelavontuur Bleiwäsche

  Wandelavontuur Bleiwäsche

  Deze wandelroute brengt u naar de hoogste punt van het Paderborner Land. Vanaf Bleiwäsche – deelgemeente van Bad Wünnenberg- loopt de weg het dal van de Große Aa in en volgt de rivier stroomopwaarts tot aan Aastein. Aan de rand het Sauerland heeft u prachtige uitzichten.

  Meer ontdekken
 • Rondtocht Holtheim

  Rondtocht Holtheim

  Over historische paden (Alter Klosterweg, Bördenweg) wandelt u via een rondweg door het zuidelijke Eggegebergte, langs de voormalige glasfabriek Marschallshagen. Over goed onderhouden natuurpaden doorkruist u de schilderachtige loof,- en naaldenbossen, idyllische beemden en ...

  Meer ontdekken
 • Paderborner Karstweg

  Paderborner Karstweg

  Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de Paderborner hoogvlakte, het grootste kalk- en karstlandschap van Westfalen. Met het stadsdeel Dahl als beginpunt loopt de route naar het Ellerbachtal.

  Meer ontdekken
 • Durbeke-Steig

  Durbeke-Steig

  Deze sportieve wandeling brengt u vanaf het noordwesten van Altenbeken door Durbeke, die een belangrijke rol speelt bij de soort- en biotoopbescherming. De vliet van de gelijknamige rivier Durbeke is alleen actief na een periode van dooi of sterke regenval.

  Meer ontdekken
 • Wildschütz Klostermann-Weg

  Wildschütz Klostermann-Weg

  De wandeling loopt door de dichtbegroeide bossen van het Eggegebergte, waarin de jager Hermann Klostermann in de 19de eeuw huishield. Onderweg ontdekt u twee bijzonderheden van het Paderborner Land: direct na het beginpunt vindt u het natuurgebied Bleikuhlen, waar het in Europa ...

  Meer ontdekken
 • Emsquellen-Wanderweg

  Emsquellen-Wanderweg

  Fris en helder borrelt in Hövelhof het water uit de bronnen van de Ems. Hövelhof zelf is minstens zo verfrissend. Harmonisch gelegen in het Sennelandschap, aan de voet van het Teutoburger Wald, nodigt de bosrijke Sennegemeente u uit, om dit indrukwekkende natuur- en ...

  Meer ontdekken
 • Verkenningstocht

  Verkenningstocht

  Tijdens deze wandeling door Niedertudorf, een stadsdeel van de salinestad Salzkotten, ontdekt u een aantal bijzonderheden. Zoals de puinwaaier, een metersgrote trechter diep in de bodem bij bron van de Alme.

  Meer ontdekken
 • PaderWandeling

  PaderWandeling

  Met de PaderWandeling ontdekt u niet alleen de kortste rivier van Duitsland, maar ook de unieke natuurfenomenen: de ruim 200 bronnen van de Pader, die midden in het centrum van Paderborn ontspringen.

  Meer ontdekken
 • Sennebahn-Wanderweg

  In de Sennegemeente Hövelhof schiep de natuur een landschap met een ziel. Deze plek, aan de voet van het Teutoburgerwoud en aan de bronnen van de Ems, doet het hart van elke natuurliefhebber sneller kloppen. Tegelijkertijd is Hövelhof een moderne economische plaats met ...

  Meer ontdekken
Footerleiste

Adres

Touristikzentrale Paderborner Land
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 5251 3088111
Fax +49 5251 308898199
Stuur een mail

 
Teutoburger Wald
Service Qualität Deutschland
Logo Kreis Paderborn mit Hintergrund
Naturpark Teutoburger Wald / Eggegebirge
 

Telefoon

+49 (0) 5251 3088111

Stuur een mail

Zoeken

Social Media

FacebookTwitterInstagram