Halve dag-wandeling

Met de acht halve dag-wandelingen met een lengte tussen de 12 en 15 kilometer, ontdekt u het afwisselende landschap van het Paderborner Land.

 • Wandelavontuur Bleiwäsche

  Wandelavontuur Bleiwäsche

  Deze wandelroute brengt u naar de hoogste punt van het Paderborner Land. Vanaf Bleiwäsche – deelgemeente van Bad Wünnenberg- loopt de weg het dal van de Große Aa in en volgt de rivier stroomopwaarts tot aan Aastein. Aan de rand het Sauerland heeft u prachtige uitzichten.

  Meer ontdekken
 • Rondtocht Holtheim

  Rondtocht Holtheim

  Over historische paden (Alter Klosterweg, Bördenweg) wandelt u via een rondweg door het zuidelijke Eggegebergte, langs de voormalige glasfabriek Marschallshagen. Over goed onderhouden natuurpaden doorkruist u de schilderachtige loof,- en naaldenbossen, idyllische beemden en ...

  Meer ontdekken
 • Paderborner Karstweg

  Paderborner Karstweg

  Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de Paderborner hoogvlakte, het grootste kalk- en karstlandschap van Westfalen. Met het stadsdeel Dahl als beginpunt loopt de route naar het Ellerbachtal.

  Meer ontdekken
 • Durbeke-Steig

  Durbeke-Steig

  Deze sportieve wandeling brengt u vanaf het noordwesten van Altenbeken door Durbeke, die een belangrijke rol speelt bij de soort- en biotoopbescherming. De vliet van de gelijknamige rivier Durbeke is alleen actief na een periode van dooi of sterke regenval.

  Meer ontdekken
 • Wildschütz Klostermann-Weg

  Wildschütz Klostermann-Weg

  De wandeling loopt door de dichtbegroeide bossen van het Eggegebergte, waarin de jager Hermann Klostermann in de 19de eeuw huishield. Onderweg ontdekt u twee bijzonderheden van het Paderborner Land: direct na het beginpunt vindt u het natuurgebied Bleikuhlen, waar het in Europa ...

  Meer ontdekken
 • Verkenningstocht

  Verkenningstocht

  Tijdens deze wandeling door Niedertudorf, een stadsdeel van de salinestad Salzkotten, ontdekt u een aantal bijzonderheden. Zoals de puinwaaier, een metersgrote trechter diep in de bodem bij bron van de Alme.

  Meer ontdekken
 • Pader-Wanderung

  Pader-Wanderung

  Deze acht kilometer lange wandeling brengt u vanaf de samenvloeiing van de zes Paderstromen langs de Pader door groene weidevelden en riviervlaktes – met een omweg naar de Otillienbron – naar de Padersee. Langs kleine romantische kapelletjes bereikt u de "Fischteiche".

  Meer ontdekken
Footerleiste

Adres

Touristikzentrale Paderborner Land e. V.
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 5251 3088111
Fax +49 5251 308898199
Stuur een mail

 
Teutoburger Wald
Service Qualität Deutschland
Logo Kreis Paderborn
Naturpark Teutoburger Wald / Eggegebirge
 

Telefoon

+49 (0) 5251 3088111

Stuur een mail

Zoeken

Social Media

FacebookTwitterInstagram
 
Diese Webseite verwendet Cookies. Durch die Nutzung der Webseite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Datenschutzinformationen