In Altenbeken draait alles om de spoorweg

Wie de naam Altenbeken hoort, denkt vaak aan de spoorweg. Niet vreemd, want de gemeente is nauw verbonden met de geschiedenis van de spoorwegen. Deze is vrijwel overal voelbaar, met name omdat hier veel generaties hun boterham bij de spoorwegen hebben verdiend. Om het jaar in juli komt de geschiedenis tot leven. Tijdens het “Viaduktfest” (30 juni t/m 2 juli 2017) kunnen er historische stoom- en diesellocomotieven, grote en kleine stoom- en andere spoorwegmachines worden bewonderd.
Altenbeken staat ook bekend om zijn bijzondere natuur. De gemeente ligt tenslotte midden in het grootste natuurpark van Noordrijn-Westfalen, het natuurpark Teutoburger Wald/Eggegebirge. Onderweg over de “Viadukt Wanderweg” maakt u kennis met de spoorweggeschiedenis van Altenbeken. Indrukwekkende viaducten, bruggen en tunnels, en zelfs een historische stoomlocomotief kenmerken deze 30 kilometer lange kwaliteitsroute.
Rond Altenbeken ligt het circa 2600 ha grote beschermde natuurgebied “Egge-Nord”: in Duitsland het grootste areaal buiten een nationaal park dat de ontwikkeling van beukenbossen stimuleert. Er zijn maar weinig plekken waar oude beukenbossen op zo’n indrukwekkende wijze tot hun recht komen als in het “Naturerbe-Wald” bij Altenbeken.
Via slingerende weggetjes geraken wandelaars en natuurliefhebbers bij dit toekomstige oerbos.
De oplettende bezoeker ontdekt misschien wel een schuwe bosbewoner: een oehoe, een zwarte ooievaar, wilde katten en verschillende vleermuissoorten hebben hier een schuilplek gevonden.

Informatie

Logo Altenbeken

Altenbeken met
Buke en
Schwaney

Hoogtemeters
421 m NAP

Inwoners
9.294 inwoners

Contact
Tourist-Information Altenbeken
Bahnhofstraße 5a
33184 Altenbeken
Tel. +49 5255 12031
Fax +49 5255 120033
Stuur een mail
Bezoek de website

 

Kaart Altenbeken

Bezienswaardigheden en attracties

Footerleiste

Adres

Touristikzentrale Paderborner Land e. V.
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 2951 970300
Fax +49 2951 970304
Stuur een mail

 
Teutoburger Wald
Service Qualität Deutschland
Logo Kreis Paderborn
 

Telefoon

+49 (0) 29 51 / 97 03 00

Stuur een mail

Zoeken

Social Media

FacebookTwitterGooglePlusInstagram
 
Diese Webseite verwendet Cookies. Durch die Nutzung der Webseite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Datenschutzinformationen