Bad Wünnenberg

Aabachtalsperre bei Bad Wünnenberg © Martin Davies
Aabachtalsperre bei Bad Wünnenberg © Martin Davies

Natuurlijk gezond!

Het kneipp-kuuroord ligt in het zuiden van het Paderborner Land, aan de rand van het noordelijke Sauerland. De combinatie van groene bossen, zachte heuvels en verre uitzichten over de Paderborner hoogvlakte, maakt van Bad Wünnenberg een bijzondere bestemming. Gezondheid en ontspanning staan hier hoog in het vaandel.
Het landschap wordt vooral getypeerd door het vele water: beekjes, rivieren, plassen en de imposante Aabach-stuwdam, die een kwart miljoen mensen uit de regio van zuiver drinkwater voorziet. Bij de in totaal zeven bassins kunnen bezoekers onderdompelen in het verkwikkende water.
Talrijke fiets- en wandelroutes met verschillende moeilijkheidsgraden verbinden de highlights van dit kuuroord en brengen u naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de zeven stadsdelen. Bijvoorbeeld het idyllische natuurrijke Aatal: hier vindt u een groot aantal activiteiten zoals een blotevoetenpad van ruim een kilometer, een klimpark met kabelbaan, en het wildpark. Of een tocht vanaf het historische, hoog gelegen centrum -met verdedigingstoren en distilleerderij - via Bleiwäsche naar de „poort tot het Sauerland”, een steengroeve waar nog altijd wordt gedolven.
Historische gebouwen zoals het Spanckenhof, de opslagruimtes of de oude rechtbank nemen u mee op een interessante reis door de geschiedenis van Bad Wünnenberg.
Dit unieke landschap laat u even ontsnappen aan het hectische leven en brengt u te midden van de ongeschonden natuur helemaal tot rust.

Informatie

Aabachtallsperre Bad Wünnenberg
 
 

Bad Wünnenberg met

  • Bleiwäsche
  • Fürstenberg
  • Haaren
  • Helmern
  • Leiberg
 

Hoogtemeters/inwoners
260–500 m NAP
12.223 inwoners

Contact
Bad Wünnenberg Touristik GmbH
"KuGA"
Im Aatal 1
33181 Bad Wünnenberg
Tel. +49 2953 99880
Fax +49 2953 7430
Stuur een mail
Bezoek de website

 

Kaart Bad Wünnenberg

Bezienswaardigheden en attracties

Footerleiste

Adres

Touristikzentrale Paderborner Land
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 5251 3088111
Fax +49 5251 308898199
Stuur een mail

 
Teutoburger Wald
Service Qualität Deutschland
Logo Kreis Paderborn mit Hintergrund
Naturpark Teutoburger Wald / Eggegebirge
 

Telefoon

+49 (0) 5251 3088111

Stuur een mail

Zoeken

Social Media

FacebookTwitterInstagram