Jesuiten-Pfad

 
 
Jesuiten-Pfad
 
Jesuiten-Pfad

Wandeling door het Bürener Land

De route volgt de „sporen van de edelheer Moritz von Büren“, door de bossen en de rivierdalen van het Bürener Land. De rondweg start voor de Jezuïetenkerk van Büren. Na het oversteken van verkeerslichten, gaat de  weg over in de WestfalenWanderWeg (XW) respectievelijk de Sintfeld-Hohenweg (witte S op een rode cirkel) naar het Stadtwald van Büren. In het Haarener Wald steekt u na ca. vijf km de Landstraße L754 over. De route gaat verder over de Ahdener Talweg naar Wewelsburg.
Hier hebt u de mogelijkheid om het historisch museum en de contemporaine documentatie te bezichtigen.

De terugweg loopt door het idyllische Almedal. Na Ahden verlaat de route het fietspad en loopt verder over de wandelweg A3, langs de Kluskapel, omhoog richting Hainbergweg. De Hainbergweg is een smalle wandelweg met een prachtig uitzicht over het Almedal. Vanaf de heuvel kunt u de luchthaven Paderborn/Lippstadt zien liggen. Hier verlaat u de wandelweg A3 en wandelt u links naar de Erpernburg Brenken. U wandelt onder de snelwegbrug door en langs het slot Erpernburg. Na het slot loopt de route links bergafwaarts terug naar het Almedal en naar Büren

 

Informatie over de weg

Kwaliteit van de wegen

Gegevens

Start: Marktplatz Büren
Aankomst: Marktplatz Büren
Etappes: 1-2
Afstand: ca. 7 km

 

Hoogteprofiel

352 m
Höhenprofil
027,3 km

Traject
27,3 km

Duur
8:00 Std.

Hoogteligging min.
169 m

Hoogteligging max.
352 m

Stijging
377 m

Daling
377 m

Moeilijkheidsgraad
middle

Rondtocht
ja

 

Bestemmingen en bezienswaardigheden op de wandeling

 • Jezuïetenkerk / Jezuïetencollege

  Jezuïetenkerk / Jezuïetencollege

  Als laatste mannelijke nakomeling van de Heren von Büren liet Moritz von Büren in 1640, via zijn testament, door de jezuïetenorden een ...

  Meer ontdekken
 • Kluskapel Ahden

  Kluskapel Ahden

  Een van de oudste historische gebouwen in Ahden is de Kluskapel, die in 1433 gebouwd werd. In 1646 werd ze tijdens de Dertigjarige Oorlog verwoest, om in 1700 te worden heropgebouwd in de dorpskern. Daarbij werd ze gewijd aan de heilige Antonius. In 1912 werd ze gesloopt voor de bouw van de huidige parochiekerk en in 1933 terug in haar oorspronkelijke staat hersteld.

  Meer ontdekken
 • Markuskapel

  Markuskapel

  Tegenover de Huckenpuhl staat een kleine bakstenen kapel. Echtgenoten Adolph Pahls en Anna Richter hebben deze kapel, die aan de evangelist Markus gewijd is, gebouwd. In het jaar 2000 werd deze Markuskapel die geldt als een „juweeltje van katholieke en landelijke cultuurgeschiedenis“ volledig gerenoveerd.

  Meer ontdekken
 • Molens in Büren

  Molens in Büren

  De 750 jaar oude Mittelmühle is het oudste wereldlijke bouwwerk in Büren. De voormalige steenmolen is omgetoverd tot een museum waar men alles mag aanraken. In de Niedermühle vinden tegenwoordig talrijke culturele evenementen plaats. De Niedermühle werd omslachtig gerestaureerd en biedt zo een unieke sfeer voor een onvergetelijke avond.

  Meer ontdekken
 • Niederburg

  Niederburg

  In de buurt van Brenken, ligt onder het slot Erpernburg de ruïne van een oude waterburcht. Bekend als „Niederburg auf der Brede“ was zij het oude stamslot van de familie Von Brenken. Reeds in de 17de eeuw werd we verwoest, maar tot op heden zijn er nog muurresten zichtbaar.

  Meer ontdekken
 • Openluchtschool Büren

  Openluchtschool Büren

  De openluchtschool Büren wordt door wandelaars tussen Büren en Wewelsburg gebruikt als rustplaats en legt met een doelgericht aanbod voor scholen hun inhoudelijk zwaartepunt op het woud zelf. Zowel buiten als binnen beschikt de openluchtschool over geschikt lesmateriaal dat inspeelt op de bijzonderheden van de regionale wouden.

  Meer ontdekken
 • Parochiekerk St. Kilian

  Parochiekerk St. Kilian

  De katholieke parochiekerk St. Kilian behoort tot de oudste kerken in het Paderbornse bisdom. Centraalgelegen, op een verhoogd deel van het dal, staat de kruisvormige pijlerbasiliek met driebeukig schip, die uit de 12de/13de eeuw stamt. In deze oude kerk bewaart men vandaag de dag belangrijke kunstschatten uit verschillende eeuwen.

  Meer ontdekken
 • Streekmuseum Wewelsburg

  Streekmuseum Wewelsburg

  Het Kreismuseum Wewelsburg is een populaire bestemming. In Wewelsburg is er een jeugdherberg, een café-restaurant en het Kreismuseum Wewelsburg met twee afdelingen.

  Meer ontdekken

Heenreis

Wandelkaarten

Paderborner Land Südteil Nr.62

Wanderkarte „Paderborner Land (Südteil)“ Nr.62

Preis: 6,95 €
Maßstab: 1:25.000
Herausgeber: Eggegebirgsverein e. V.
ISBN: 978-3936184-77-8

 
 
Jesuitenpfad

Informationsflyer Jesuiten-Pfad

Kostenlos erhältlich bei der Touristikzentrale Paderborner Land e. V.

Jesuitenpfad/Grenzsteinweg

Infobroschüre "Jesuitenpfad"

Preis: 6,95 €
Maßstab: 1:25.000
Herausgeber: Eggegebirgsverein e. V.
ISBN: 978-3936184-77-8

 

Meer informatie

Contact

Büren Logo

Touristikgemeinschaft Bürener Land e. V.
Königstr. 16
33142 Büren
Tel. +49 2952 970124
Stuur een mail
Bezoek website

 
 
Footerleiste

Adres

Touristikzentrale Paderborner Land e. V.
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 5251 3088111
Fax +49 5251 308898199
Stuur een mail

 
Teutoburger Wald
Service Qualität Deutschland
Logo Kreis Paderborn
Naturpark Teutoburger Wald / Eggegebirge
 

Telefoon

+49 (0) 5251 3088111

Stuur een mail

Zoeken

Social Media

FacebookTwitterInstagram
 
Diese Webseite verwendet Cookies. Durch die Nutzung der Webseite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Datenschutzinformationen