Quax-Hangar bij Paderborner-Lippstadt Airport

Quax-Hangar bij Paderborner-Lippstadt Airport
 
 

Foto: Quax-Hangar am Airport Paderborn-Lippstadt ©  Flughafen Paderborn/Lippstadt GmbH

Quax-hangar
Het is een van de meest merkwaardige gebouwen van Duitsland en te herkennen aan zijn zwarte, robuuste stalen bogen om het glazen bouwwerk heen: de Quax-hangar bij Paderborn-Lippstadt Airport!

De hangar werd in mei 2011 na een bouwtijd van negen maanden en met een oppervlakte van 1800 m² geopend en is sindsdien het meest populaire uitstapje van de luchthaven.
De hangar wordt onder de vleugels genomen door de „Quax-vereniging voor de bevordering van historische vliegtoestellen e. V.“, die zorg draagt voor het behoud en het opknappen van talrijke interessante oldtimers. Op de voorgrond staat vooral het plezier: tijdens het schroeven, het weetjes uitwisselen, de ontmoetingen, het reizen en natuurlijk tijdens het vliegen. Het motto van de Quax luidt dan ook: weg uit het museum, de landingsbaan op! Vliegtuigen moeten vliegen!
Steeds weer iets nieuws! De QUAX-vereniging zorgt voor meer dan 20 eigen oldtimers, werkt aan meerdere parallelle reparatieprojecten van historische vliegtuigen en herbergt in de hangar bovendien talrijke oldtimer-vliegtuigjes van leden. Omdat er onder de tentoongestelde vliegtuigen ook vliegrijpe toestellen zitten, kunnen deze af en toe „uitgevlogen“ zijn. Grijp uw kans om de oldtimers van dichtbij te bewonderen en maak kennis met hun geschiedenis.

Openingstijden:
Heropening vanaf maart 2022.

Toegangsprijzen :
De entree bedraagt € 5,00 voor volwassenen, € 3,50 voor kortingsgerechtigden en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Indien gewenst zijn er groepsrondleidingen door de Quax-vereniging mogelijk. Over de vliegtuigen en apparatuur wordt gedetailleerd verteld, vragen worden uitgebreid beantwoord. Voor rondleidingen/groepsbezoeken buiten de reguliere openingstijden berekenen wij € 35,00 bovenop de reguliere toegangsprijs. Hiervoor dient u te reserveren via fuehrungen@quax-flieger.de. Een rondleiding duurt ongeveer een uur.

Belangrijk:
De gastronomie en het terras van de Quax-hangar wordt NIET via de QUAX vereniging bestuurd. De openingstijden sluiten niet altijd aan met die van de hangar. Wij raden u aan de openingstijden van tevoren te controleren, zodat u niet voor een gesloten deur komt te staan.

Informatie

oeffnungszeiten

 Vanaf maart 2022

 
Ziel

Flughafenstr. 33
33142 Büren-Ahden 

 
adresse

Aanvragen/contact direct via:
Stuur een mail

 
verkehr

Büren, Paderborn/Lippstadt Airport
Informatie over de dienstregeling

 
Fahr mit - Mobil im Hochstift
 
Footerleiste

Adres

Touristikzentrale Paderborner Land
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 5251 3088111
Fax +49 5251 308898199
Stuur een mail

 
Teutoburger Wald
Service Qualität Deutschland
Logo Kreis Paderborn mit Hintergrund
Naturpark Teutoburger Wald / Eggegebirge
 

Telefoon

+49 (0) 5251 3088111

Stuur een mail

Zoeken

Social Media

FacebookTwitterInstagram