Quax-Hangar bij Paderborner-Lippstadt Airport

Quax-Hangar bij Paderborner-Lippstadt Airport
 
 

Hij behoort tot een van de buitengewoonste gebouwen van Duitsland en lijkt met zijn zwarte stalen bogen net een vliegtuig: de Quax-Hangar bij de Paderborn-Lippstadt Airport!

De hangar werd in mei 2011, na een bouwtijd van negen maanden, op een oppervlakte van 1800 m² geopend en is sindsdien een geliefde plek op de luchthaven. De gastronomie „Panolo Panorama Lounge“ biedt een persoonlijke sfeer. Modern en gezellig tegelijk, kunt u hier kiezen tussen bar, bistro of lounge. Op het dakterras geniet u van een schitterende rondblik over de landingsbanen, de taxibanen en het platform. Hier kunt u de vliegtuigen zien opstijgen en landen; een bijzondere ervaring. De hangar wordt ondersteund door de „Quax Verein zur Förderung von historischem Fluggerät e. V.“, die zorgdraagt voor het behoud en de wederopbouw van talrijke interessante oldtimers.
Want: de hangar staat niet alleen in binnen- en buitenland bekend vanwege de perfecte infrastructuur (door het ambt voor vliegverkeer erkend als “luchthaven-technisch bedrijf”): hij geldt ook als bijzonder sfeervol meeting-point en biedt ruimte aan historische vliegtuigen.
Plezier is hier het belangrijkste: plezier bij het sleutelen, klussen, samenkomen, reizen en bij het vliegen.

Wat het idee achter Quax is: het museum uit, de baan op! Vliegtuigen moeten de lucht in.

Maakt u van de gelegenheid gebruik om de oldtimer van dichtbij te bekijken en beleef de geschiedenis. Er zijn groeps- of individuele rondleidingen over de Quax-vereniging mogelijk. De vliegtuigen en uitrustingen worden gedetailleerd omschreven, vragen worden uitgebreid beantwoord.

De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Informatie

Ziel

Flughafenstr. 33
33142 Büren-Ahden 

 
adresse

Aanvragen/contact direct via:
Stuur een mail

 
verkehr

Büren, Paderborn/Lippstadt Airport
Informatie over de dienstregeling

 
 
Footerleiste

Adres

Touristikzentrale Paderborner Land e. V.
Königstraße 16
33142 Büren
Tel. +49 5251 3088111
Fax +49 5251 308898199
Stuur een mail

 
Teutoburger Wald
Service Qualität Deutschland
Logo Kreis Paderborn
Naturpark Teutoburger Wald / Eggegebirge
 

Telefoon

+49 (0) 5251 3088111

Stuur een mail

Zoeken

Social Media

FacebookTwitterInstagram
 

Gegevensbescherming

Deze website maakt gebruik van externe componenten, b.v. lettertypen, kaarten, video's of analysetools, die allemaal kunnen worden gebruikt om gegevens over uw surfgedrag te verzamelen.
Gegevensbescherming informatie